Onze partner:
Queenparty Waalre>JenR-Event-Support
 
 
 
Hazzo Hazzo Hazzo

 

 

Contact
Queenparty Waalre
Konigin Julianalaan 19
5582 JV Waalre
040-228 25 01
info@queenparty.nl

Queenparty Waalre>Waalre

Queenparty Waalre>Youtube
Facebook

 

Wat is de Queenparty Waalre.

Het goede doel...
Op 24 november 1991 stierf de zanger van de legendarische Engelse rockband Queen, Freddie Mercury, aan de gevolgen van de ziekte AIDS. Daags voor zijn overlijden werd door zijn woordvoerder officieel bekend gemaakt dat Freddie aan de ziekte leed. Na zijn dood richtten de overgebleven leden van Queen, Brian May, Roger Taylor en John Deacon, de Mercury Phoenix Trust op. Dit fonds wordt gebruikt om wereldwijd geld in te zamelen ter bestrijding van HIV en Aids.

De Queenparty is een activiteit van Stichting Het Huis van Waalre in Waalre. Een gedeelte van de opbrengst van de Queenparty is bestemd voor de HIV-vereniging Nederland. De HIV-vereniging is op de dag zelf ook aanwezig. Meteen na de entree vind je hun stand. Hier zijn allerlei artikelen te koop, denk aan T-shirts, sleutelhangers en prentbriefkaarten.

Geschiedenis...
Op initiatief van Ralf Quaadvliet is op 30 september 1995 de eerste Queenparty georganiseerd in Waalre. Dat jaar waren er spetterende optredens van Let's Go Bananas, George Janev en Mayqueen. Ondanks het feit dat de bezoekers aantallen nog niet werden gehaald werd er besloten dat er een vervolg kwam en in 1997 was de tweede Queenparty een feit. De tweede Queenparty werd opgeluisterd door Georg Janev, Shine(later Miracle) en de Engelse band GaGa.

Het succes van deze twee avonden heeft er toe geleid dat de Queenparty een jaarlijks terugkerend evenement is geworden. In 1998, tijdens de derde Queenparty werd voor de eerste keer de Sweet Surpise gepresenteerd: een enorme taart met een afbeelding van de poster van de Party erop.

Door de jaren heen hebben verschillende geweldige bands opgetreden zoals : Miracle, Queenmania, Casa Blanca Circus, Queen Rocks MayBe en natuurlijk MayQueen. We zijn al weer toe aan de 24e Queenparty en ook dat belooft weer een succes te worden.

Vrijwilligers van de Queenparty...
De Queenparty zou echter niet kunnen bestaan zonder de vele vrijwilligers die zich ieder jaar weer opwerpen om belangeloos mee te helpen. Naast de werkgroep die de organisatie van de Queenparty op zich neemt, zijn er elk jaar weer zo'n 30 vrijwilligers die deze dag tot een succes weten te maken. Het is voor iedereen (en niet alleen voor de echte fans) een uniek, jaarlijks terugkerend spektakel. Heb je belangstelling om mee te helpen? Stuur een mailtje naar info@queenparty.nl

 

Youtube